latinica  ћирилица
05/01/2017 |  18:15 ⇒ 20:24 | Autor: RTRS

Molbe Izetbegovića neće biti uslišene, Nikolić dolazi u Banjaluku (VIDEO)

Na poziv Bakira Izetbegovića da ne ode u Banjaluku na proslavu Dana Republike Srpske, Tomislav Nikolić kasno sinoć je odgovorio – u Banjaluku idem, nikakve ucjene ne dolaze u obzir.
Tomislav Nikolić - Foto: TANЈUG
Tomislav NikolićFoto: TANЈUG

Molbe Bakira Izetbegovića, čini se, neće biti uslišene – u Banjaluku će iz Beograda 9. januara, na proslavu Dana Republike, doći predsjednik Srbije i ministri.

"Naravno da ću otići da obilježimo i proslavimo. Srbija i Srpska imaju specijalne veze, i ne priznajem takvu vrstu ucjena", rekao je Nikolić.

Ponašanje Bakira Izetbegovića i u ovom slučaju, kaže premijerka Srpske, nije novo.

"Meni se nekad čini da osim što bi privatizovali BiH, to rade i prema ostatku regije. Teze ko su dobri a ko loši momci, postaje degutantno", istakla je Cvijanović.

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić, svojim ministrima je rekao da je odlazak u Banjaluku stvar lične odluke, a da Sarajevo i Banjaluka moraju da rade na popravljanju odnosa.

"Moja poruka je da Srbija mora da čuva integritet BiH, kao što voli i čuva Republiku Srpsku. Znam da se takve stvari neće dopasti, posebno jednom dijelu Srba, ali ja ovo radim prije svega zbog interesa Srba, ali i svih drugih", naglasio je Vučić.

Tomislava Nikolića nisu pokolebale poruke iz Sarajeva, poput one Denisa Bećirovića da treba du bude odgovoran predsjednik, a ne četnički vojvoda. Da li će takve poruke uticati na odluku o odlasku u Sarajevo, Nikolić se nije izjasnio.