latinica  ћирилица
05/01/2017 |  18:59 | Autor: RTRS

Đoković: Lijep početak sezone

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je srećan što je na početku nove sezone vezao tri pobjede i dodao da se raduje izazovima koji su pred njim.

"To je izuzetno lijep način da se počne sezona. Tri meča i tri pobjede, srećan sam zbog toga. Tek smo na početku, ima još dosta da se igra, ali se radujem tome", rekao je Đoković.

Srpski teniser se plasirao u polufinale turnira u Dohi, pošto je u četvrtfinalu pobijedio Čeha Radeka Štjepaneka u dva seta, 6:3 i 6:3. Uslovi za igru bili su otežani, pošto je duvao jak vjetar.

"To je uvijek veliki test, igrati po vjetru, ali isto je i za mene i za njega. Lijepo je vidjeti toliko publike, nadam se da ste svi uživali, znam da je hladno", rekao je srpski teniser.

Đoković je dodao da 38-godišnji Štjepanek zaslužuje poštovanje, s obzirom na to da je već mnogo godina redovan učesnik Tura i u pojedinačnoj i u dubl konkurenciji.

"On je jedan od igrača koje morate da poštujete... Za pola sata ga očekuje polufinale u dublu. Dugo je na Turu, sjajan je momak, morate da vodite računa kako ćete da igrate protiv njega", rekao je Đoković.

Đoković će se u polufinalu sastati sa Špancem Fernandom Verdaskom, koji je u četvrtfinalu bio bolji od Hrvata Ive Karlovića.

Izvor: RTS