latinica  ћирилица
07/01/2017 |  12:05 ⇒ 08/01/2017 | 11:46 | Autor: RTRS

Dan Republike- Danas polaganje vijenaca i dodjela odlikovanja

U Banjaluci su danas, u okviru obilježavanja 9. januara - Dana Republike Srpske, na groblju Sveti Pantelija položeni vijenci na spomen-obilježje poginulim borcima Vojske Republike Srpske, a predsjednik Srpske Milorad Dodik uručiće odlikovanja istaknutim pojedincima i institucijama.
Zastava Republike Srpske - Foto: RTRS
Zastava Republike SrpskeFoto: RTRS

Vijence su položili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, Mladen Ivanić i ostali zvaničnici Republike Srpske.

Za 11.00 časova predviđeno je polaganje vijenaca poginulim borcima NOR-a na Trgu palih boraca.

U 12.00 časova biće položeni vijenci na Spomen-kosturnicu na Gradskom groblju, kao i cvijeće na grobnicu dvanaest banjalučkih beba.

Delegacija kabineta predsjednika Republike će u 12.00 časova položiti cvijeće na Spomenik banjalučkim bebama na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

Predsjednik Dodik uručiće odlikovanja u 13.00 časova u Palati Republike, a za 14.00 časova zakazana je sjednica Senata Republike Srpske koja će biti održana, takođe, u Palati Republike.

Premijerka Srpske, Željka Cvijanović prisustvovaće svečanom uručivanju odlikovanja Republike Srpske zaslužnim pojedincima i organizacijama i sjednici Senata Republike Srpske.

U Modriči će delegacija Republike Srpske u 12.00 časova položiti vijenac na spomen-obilježje nekadašnjem predsjedniku Srpske Milanu Јeliću.

U Galeriji Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske biće otvorena izložba pod nazivom "Srpski ikonopis od 16. do 18. vijeka iz crkava i manastira sa područja BiH". Na izložbi će biti predstavljene 43 ikone neprocjenjive umjetničke i materijalne vrijednosti koje su dio kulturne i duhovne baštine srpskog naroda.

Izvor: SRNA, Nezavisne novine