latinica  ћирилица
08/01/2017 |  15:11 ⇒ 15:16 | Autor: RTRS

Srebrenica- Prvi put organizovan prijem povodom Dana Republike

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić danas je, povodom Dana Republike Srpske, organizovao prijem za predstavnike privrednog, kulturnog i političkog života ove opštine.
Srebrenica- Prvi put organizovan prijem povodom Dana Republike - Foto: SRNA
Srebrenica- Prvi put organizovan prijem povodom Dana RepublikeFoto: SRNA

Ovo je prvi put da načelnik opštine organizuje prijem i da se u Srebrenici proslavlja Dan Republike Srpske.

Prethodno je u Spomen-sobi poginulim srpskim borcima i civilima položeno cvijeće.

Cvijeće su, osim Grujičića, položile delegacije Skupštine opštine, Boračke i Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice, te nekoliko stranačkih delegacija.

Obraćajući se na prijemu, Grujičić je zahvalio svim gostima na odzivu i naveo da je ovo nova stranica u istoriji srpskog naroda u Srebrenici, gdje će se i narednih godina proslavljati Dan Republike Srpske.

"Uprkos svim osporavanjima i prijetnjama, jedinstvo srpskog naroda i njegovog rukovodstva pokazuju da niko ne može ukinuti i zabraniti obilježavanje Dana Republike Srpske. Ako postoji zajednički cilj i sloga svih, niko ne može spriječiti narod da obilježava rođendan Republike Srpske", istakao je Grujičić.

On kaže da je Srebrenica najbolji primjer kako se pobjeđuje kada se Srbi ujedine.

"To se pokazalo na posljednjim izborima kada su se srpske stranke ujedinile i kada sam kao zajednički srpski kandidat izabran za načelnika opštine iako se to smatralo nemogućim. Osim toga, nakon 18 godina, srpske stranke su osvojile i skupštinsku većinu, i to je omogućilo da danas slobodno obilježavamo Dan Republike u ovom mjestu, gdje su prethodne opštinske vlasti ignorisale obilježavanje tog datuma", rekao je Grujičić.

On je istakao da će Dan Republike Srpske u Srebrenici vječno biti proslavljan, jer je ova opština podnijela ogromne žrtve za njeno stvaranje i njeni stanovnici još trpe posljedice tih stradanja.

Grujičić je podsjetio da se nikada ne smiju zaboraviti ogromne žrtve koje je srpski narod dao za svoju slobodu i stvaranje Republike Srpske, koja je garant opstanka Srba sa lijeve strane Drine, te da se o porodicama poginulih mora voditi posebna briga, kao i njihovoj djeci.

Prema njegovim riječima, u Srebrenici će u narednom periodu biti mnogo promjena i investicija koje će dovesti do poboljšanja stanja i izlaska ove opštine iz reda izrazito nerazvijenih.

On je podsjetio na ogromne prirodne resusrse kojima ova opština raspolaže, navodeći da postoji interesovanje investitora da se ti resursi počnu koristiti i da to dovede do otvaranja novih radnih mjesta, poboljšanja stanja i boljeg života svih građana.

Grujičić kaže da je vrijeme da se i ova opština okrene budućnosti jer se pokazalo da se od tužne i teške prošlosti, čime su se skoro dvije decenije bavile prethodne bošnjačke vlasti, ne može živjeti i graditi bolja budućnost i standard stanovnika.

Načelnik opštine Srebrenica čestitao je Dan Republike svim građanima Srebrenice i poželio im sreću, mir i više razumijevanja i saradnje radi lakšeg ostvarivanja zajedničkih interesa i ravnopravnog života u ovoj sredini.

Izvor: SRNA