latinica  ћирилица
10/01/2017 |  10:36 ⇒ 10:38 | Autor: RTRS

Stefanović: Dodatno produbljivati veze sa Srpskom

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da će se Srbija u narednom periodu truditi da produbljuje veze sa Republikom Srpskom, da pronalazi načine da sarađuje još bolje u ekonomiji, bezbjednosti i svakoj drugoj oblasti koja donosi bolji život za narode Srpske i Srbije.
Nebojša Stefanović - Foto: TANЈUG
Nebojša StefanovićFoto: TANЈUG

Stefanović, koji je juče prisustvovao obilježavanju Dana Republike Srpske u Banjaluci, rekao je za TV "Pink" da je poruka Srbije sa jučerašnjeg skupa bila i da Srbija želi dobre odnose sa BiH.

On je naglasio da narod u Srpskoj, kao i svi drugi narodi u BiH, ima pravo da slavi koji god želi dan, te istakao da jučerašnje poruke iz Banjaluke ukazuju da srpski narod ne želi nikome zlo.

Stefanović je ocijenio da se pravi vještačka tenzija u vezi sa Srpskom i BiH.

"Zbog toga smo uvijek zabrinuti, kada se govori o BiH. Stalno se pokušavaju /upućivati/ određene prijetnje prema Republici Srpskoj, pokušava da se naškodi Republici Srpskoj, da se umanje njene nadležnosti i da se stalno priča o mogućem ukidanju Srpske. To je prosto nemoguće, narod želi Republiku Srpsku, želi da živi u njoj, ne želi mržnju, ne želi zlo bilo kome drugom", rekao je Stefanović.

Komentarišući navode Rojtersa da se premijer Srbije Aleksandar Vučić držao podalje od manifestacije u Banjaluci, Stefanović je podsjetio da je Vučić poslao čestitku za taj veliki dan.

"Јa sam uvjeren da bi i on bio tamo, ali otputovao je u zvaničnu posjetu Indiji", dodao je Stefanović.

Izvor: SRNA