latinica  ћирилица
10/01/2017 |  11:44 | Autor: RTRS

Popović: Srpski narod pokazao snažnu volju da održi svoj sistem

Politički analitičar Gostimir Popović ocijenio je danas da je obilježavanjem 9. januara - Dana Republike Srpske još jednom pokazano da srpski narod ima snažnu volju da održi svoj sistem, razvije ga i obezbijedi mu sigurnu i stabilnu budućnost.
Gostimir Popović (foto: facebook.com) -
Gostimir Popović (foto: facebook.com)

"Svi elementi obilježavanja i proslave Dana Republike sprovedeni su besprijekorno i u skladu sa najvišim standarima. Bezbjednost na teritoriji Republike Srpske u prethodna dva dana dovedena je skoro na savršen nivo", rekao je Popović.

On je istakao da je Republika Srpska pokazala da zna, hoće i može da obilježava svoje značajne datume i ide ka razvoju koji priliči 21. vijeku.

"Reagovanja iz okruženja bilo da su ishitrena, ispod svakog nivoa pristojnosti ili zasnovana na neistinama govore da je Srpska veoma dobro uradila posao i da ima šansu da ide dalje. Svima koji nas napadaju, počevši od zvaničnog Sarajeva, trebalo bi staviti do znanja da Srpska sve radi na najbolji način", rekao je Popović.

On smatra da je posredstvom međunarodnih predstavništava Republike Srpske neophodno obezbijediti promociju obilježavanja Dana Republike.

Prigodnim manifestacijama u Republici Srpskoj juče je obilježen Dan Republike.

Izvor: SRNA