latinica  ћирилица
10/01/2017 |  13:56 ⇒ 17:09 | Autor: RTRS

Stanari: Svečana akademija povodom Dana Republike (VIDEO, FOTO)

Stabilna Republika Srpska garant je stabilnosti lokalnih zajednica,poručuju sa svečane akademije povodom Dana RS u Stanarima , najmlađoj opštini Srpske. Svečana akademija prvi put održana je u organizaciji i u prostorijama novoformiranog Centra za kulturu.
Stanari - akademija povodom Dana Republike Srpske - Foto: SRNA
Stanari - akademija povodom Dana Republike SrpskeFoto: SRNA

Preveliku cijenu Stanari su platili da bi bili dio Republike Srpske. To generacije koje dolaze ne smiju zaboraviti, poručeno je na svečanoj akademiji u najmlađoj opštini RS.

- 250 ljudi je dalo život za RS, mi RS nismo dobili dekretom, dobili smo s krvlju, ljudskim životima da bi bili na svome, da bi bili slobodni, ističe Dušan Panić načelnik opštine Stanari.

Osnovana prije nepune dvije godine opština Stanari grabi krupnim koracima naprijed, u čemu ima veliku podršku republičkih institucija.

- Stanari su u proteklom periodu pokazali da je puni smisao dobilo osnivanje opštine ,svi građani su osjetili korist, a u narednom periodu planiramo da krupnim koracima idemo ka razvoju naše opštine, poručio je Goran Јerinić poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Stanara

Učenici OŠ "Desanka Maksimović" (Foto: SRNA)

Doprinos obilježavanju Dana Republike u Stanarima dali su njegovi najmlađi stanovnici ,osnovci. Želje iz Stanara su jasne. Opština Stanari u ovoj godini ima nekoliko kapitalnih projekata i ambiciozan budžet od skoro 9 miliona, koji se najvećim dijelom puni iz rudničkih koncesija i naknada po osnovu rada novoizgrađene Termoelektrane Stanari,najveće energetske investicije u regionu.