latinica  ћирилица
10/01/2017 |  14:52 ⇒ 16:31 | Autor: RTRS

Ribnik: Obilježen 9. januar- Dan Republike Srpske

Svetom liturgijom, polaganjem vijenaca poginulim borcima i svečanom akademijom u Ribniku je obilježen 9. januar- Dan Republike Srpske.
Ribnik: obilježavanje Dana Republike Srpske - Foto: RTRS
Ribnik: obilježavanje Dana Republike SrpskeFoto: RTRS

U Crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Gornjem Ribniku Svetu liturgiju sližio je sveštenik Dejan Zeljkić. Na centralnom spomen obilježju vijence su položile delegacije opštine Ribnik, Opštinske boračke organizacije Ribnik i Udruženja ratnih vojnih invalida Ribnik.

Na svečanoj akademiji učestvovali su učenici osnovnih i srednje škole koji su čitali recitale i tekstove posvećene Republici Srpskoj. Svoje radove govorili su Aleksandra Vraćar, Anđela Vračar, Katarijna Krdija, Milica Vračar, Dejan Banjac i Zora Јelić. Esej o Republici Srpskoj, koji je napisao vjeroučitelj Predrag Vujić, pročitala je Tanja Kljajić. Recitovali su i učenici Marija Moravac, Bojan Gajić, Anđela Kasapović, Nikola Mandić, Јadranka Bajić i Milica Tepić.

Duško Dakić, predsjednik SO Ribnik je rekao da "danas pokazujemo svoju privrženost, svoju volju i želju da Dan Republike Srpske proslavljamo kako danas tako i u narednim godinama, da zapravo sve što su nama ostavili naši očevi i djedovi da to sačuvamo i ostavimo našoj djeci".

- U odbrambeno-otadžbinskom ratu mnogi očevi i sinovi su ugradili svoje živote u temelje Republike Srpske, a amnogi borci su dali svoje dijelove tijela za Republiku Srpsku. Zato je naše legitimno pravo da slavimo Dan Republike Srpske i to nam niko ne može zabraniti - poručio je Radenko Banjac, načelnik opštine Ribnik.