latinica  ћирилица
12/01/2017 |  15:56 ⇒ 17:28 | Autor: RTRS

Zvornik- Vladika Hrizostom organizovao božićni prijem (VIDEO)

Vladika zvorničko-tuzlanski Hrizostom organizovao je božićni prijem za privrednike, čelnike lokalnih zajednica i sveštenstvo eparhije.
Zvornik - Vladika Hrizostom organizovao božićni prijem - Foto: RTRS
Zvornik - Vladika Hrizostom organizovao božićni prijemFoto: RTRS

Vladika Hrizostom je u ime eparhije zahvalio gostima na svemu što su u prošloj godini učinili prema crkvi, vjernicima i sredini u kojoj žive i rade.

Ovo je prilika da jedni druge pozdravimo sa božanskim mirom u ovo vrijeme mirboženja koje ima samo srpski narod, istakao je vladika Hrizostom. On je podsjetio da čak ni grčki narod, koji je u svijetu prepoznatljiv po kulturi vjere, nema običaj mirboženja kao što to ima srpski narod.'

Episkop je za novoizabranog načelnika Srebrenice Mladena Grujičića rekao da je njegovim izborom ova opština postigla neophodno jedinstvo i dobila priliku da izađe iz začaranog kruga zloupotrebe njene teške i mučne istorije.

Grujičić je istakao da će Srebrenica na proljeće postati jedno gradilište i "da će svi tada uvjeriti da mi želimo bolji život Srebreničana bez obzira na vjeru i naciju".

I u Zvorniku imaju velike infrastrukturne planove, ali i investicije u privredne kapacitete koje će donijeti više stotina radnih mjesta.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je da će početi treća faza izgradnje vodovoda Sjever, te kanalizacije u Tabancima, a biće nastavljena i rekonstrukcija gradskih ulica i vodovodne mreže.

Privrednici su sumirali prošlu godinu koja je za mnoge bila uspješna. ZDP Elektro Bijeljina pokriva 13 lokalnih zajednica u sjeveroistočnom dijelu Srpske, a u prošloj godini imala je najbolje poslovanje od svih prethodnih godina.

Nedeljko Ćorić, direktor Elektro Bijeljine, kaže da su gubici bili na najnižem nivou u istoriji, te da imaju najveću naplatu i najveći prihod.

Đorđe Slavinjak, vlasnik preduzeća Spektardrink, kaže da su izmirili sve obaveze prema svoji kooperantima, zaposlenim ali i društvenoj zajednici u prošloj godini. Istakao je da je potrebno veće angažovanje privrednika i iniciranje preko Privrednog savjeta Bijeljine na poboljšanju uslova za razvoj privredne na ovom prostoru.

Kad je riječ o Semberiji, istaknuto je da nova industrijska zona nudi otvaranje proizvodnih pogona i nova radna mjesta, a najvažniji projekat u 2017. godini biće "Zaštita od poplava".