latinica  ћирилица
16/01/2017 |  17:05 | Autor: RTRS

Vilander: Novak je uvijek spreman, ali Marej je broj jedan

Novak Đoković u utorak od devet časova počinje odbranu titule na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, mečom protiv Španca Fernanda Verdaska. Mats Vilander smatra da je Novak fizički spreman, ali da su se okolnosti promijenile, pošto je sada Endi Marej broj jedan.
Mats Vilander (FOTO: tennisworldusa.org) -
Mats Vilander (FOTO: tennisworldusa.org)

Đoković je do sada 13 puta igrao protiv Verdaska i ostvario devet pobjeda, od kojih su četiri uzastopne. Posljednji put su igrali 6. januara u Dohi, kada je Đoković spasao pet meč lopti i pobijedio sa 4:6, 7:6, 6:3.

"Novak je jedan korak udaljen od apsolutnog rekorda i osvajanje sedme titule, ali sada su drugačije okolnosti. Marej je u Melburn došao kao prvi nosilac", istakao je Mats Vilander.

Šveđanin ne daje mnogo šansi Verdasku za priređivanje iznenađenja i savladavanje Đokovića na početku turnira.

"Đoković je potpuno drugačiji teniser kada se igra na pet setova. U Dohi nije izgubio od Verdaska, iako je Španac imao pet meč lopti, već je preokrenuo. I u tom elementu je velika razlika između njih dvojice".

Vilander smatra da Novak ne bi trebalo da ima problema sa fizičkom spremom.

"Nema nikakve sumnje da je zbog ranije pripreme on već spreman. Đoković je tokom čitave svoje karijere spreman. Svakog dana", naglasio je Vilander.

Meč između Đokovića i Verdaska je zakazan za utorak od devet časova po srednjoevropskom vremenu.

Izvor: RTS