latinica  ћирилица
17/01/2017 |  15:59 ⇒ 17:31 | Autor: RTRS

Klokić: Unaprijediti poslovni ambijent opštine Srbac (VIDEO)

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić razgovarao je danas sa načelnikom Srpca Mlađanom Dragosavljevićem o privlačenju stranih investicija i aktivnostima te opštine i Vlade Srpske na unapređenju poslovnog ambijenta.
Klokić u Srpcu (Foto:vlada.rs) -
Klokić u Srpcu (Foto:vlada.rs)

"Razgovarali smo i o razvojnim projektima opštine u narednom periodu i mogućnosti predstavljanja privrednih potencijala Srpca putem predstavništava Srpske u inostranstvu", rekao je Klokić.

Tokom susreta bilo je riječi i o mogućnostima uključivanja opštine Srbac u Saradničku mrežu za sprovođenje programa postinvesticione podrške investitorima, koju resorno ministarstvo realizuje u saradnji sa opštinama.



Klokić je prenio Dragosavljeviću da je na nedavnom sastanku Saveza opština i gradova Srpske dogovoreno da predstavnici resornog ministarstva organizuju obuke za lokalne administracije s ciljem bolje iskorišćenosti IPA fondova i razvojne pomoći EU.

Klokić je sa načelnikom Srpca posjetio i firmu za proizvodnju peleta i briketa "ENSA BH", koja proizvode većinom izvozi u zemlje EU, a najviše u Sloveniju i Italiju, saopšteno je iz Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Srpske.

Izvor: SRNA