latinica  ћирилица
19/01/2017 |  13:51 | Autor: RTRS

Đoković izgubio 1955 bodova

Novak Đoković napravio je korak unazad u borbi za prvo mjesto na ATP listi, eliminacijom u drugom kolu Australijan opena izgubio je 1955 bodova.

Ukoliko Endi Marej stigne do finala i odbrani bodove, Britanac će dodatno uvećati aktuelnu prednost koja trenutno iznosi skoro 2.000 bodova.

Đoković je prije početka sezone planirao samo četiri turnira u prva tri mjeseca 2017, odbranio je Dohu, a pred njim je sad pauza sve do 9. marta.

Krajem trećeg mjeseca godine na programu su Mastersi u Indijan Velsu i Majamiju, gdje Đoković takođe brani titule. U nastavku sezone Novak na nove bodove može računati u Monte Karlu gdje je prošle sezone eliminisan u drugom kolu, a nakon toga brani Madrid.

Prvu šansu da Mareju direktno oduzme bodove imaće na Mastersu u Rimu, gdje ga je prošle godine Britanac savladao u finalu. Poslije Italije mora da odbrani Rolan Garos, gdje se revanširao Britancu, a onda slijedi napad na Vimbldon, gdje takođe može da osvoji veći broj bodova zbog poraza od Sema Kvarija u trećem kolu prošle sezone.

S druge strane, Marej brani finale AO, nakon čega ima priliku da skuplja poene na Indijan Velsu i Majamiju gdje je u 2016. gubio u trećem kolu, te u Monte Karlu gdje brani polufinale.

Izvor: Agencije