latinica  ћирилица
21/01/2017 |  12:15 ⇒ 13:27 | Autor: RTRS

Poskupljuje li voda u Trebinju? (VIDEO)

Da li će Trebinjci u narednom periodu skuplje plaćati vodu odlučiće odbornici gradske Skupštine . Ovo preduzeće, tvrdi novi direktor Spaso Radović, imaće negativan finansijski izvještaj za prošlu godinu. To je jedan od razloga zbog koga će Gradskoj upravi uputiti zahtjev za povećanje cijene vode. Novi direktor najavljuje i smanjenje plata zaposlenim u upravi preduzeća.
Trebinje - vodomjer - Foto: RTRS
Trebinje - vodomjerFoto: RTRS

Korekcije cijene vode koje će tražiti nadležni u trebinjskom vodovodu, kažu, biće oko 8 odsto. Povećanje cijene vode, tvrde, traženo je od 2011. godine i nikada nije odobreno. 


"Vodovod godinama posluje u minusu kroz finansijski izvještaj, to je jedna od stvari gdje smo se opredjelili da tražimo i ove godine povećanje cijene vode , pored povećanja cijene struje, pored velikih guditaka na mreži koje je 73 posto, pored nekih troškova koje ćemo sigurno smanjiti da bi pozitivno poslovali", kaže Spaso Radović, direktor ЈP“Vodovod“ Trebinje.

"Da li će biti povećanja cijena vode zavisiće od gubitaka.Sigurno je da je višak radnika doprinio da minus bude minimalno 150 000", rekao je gradonačelnik Trebinja, Luka Petrović.

Građani su uglavnom protiv poskupljenja.

Direktor trebinjskog Vodovoda potvrđuje da je u 2016. godini, u vrijeme njegovog prethodnika , primljen određeni broj novih radnika.

" Pokušaćemo da proširimo opseg rada , da formiramo nove ekipe koje će se baviti samo uzrokovanjem i otklanjanjem kvarova na mreži da bi smanjili gubitke na mreži da ne bi došlo do otpuštanja radnika ali će sigurno doći do smanjenja plata", rekao je Spaso Radović.

Radović poručuje da će plate biti smanjene određenom broju zaposlenih u upravi preduzeća. Najavljuje smanjenje i svoje plate. Smanjenja će biti pošteđeni jedino radnici na terenu. Radović je posebno naglasio izuzetan angažman tih radnika u proteklih desetak dana kada je zbog ekstremno niskih temperatura došlo do velikih kvarova na vodovodnoj mreži.