latinica  ћирилица
22/01/2017 |  10:16 ⇒ 10:22 | Autor: RTRS

Nova senzacija na Australijan openu, ispao i Marej

Nakon šokantne eliminacije Novaka Đokovića još jedna senzacija desila se na terenima Australijan opena. Njemački teniser Miša Zverev eliminisao je broja jedan - Endija Mareja 7:5, 5:7, 6:2, 6:4!
Marej - Zverev - Foto: AP
Marej - ZverevFoto: AP

Njemački teniser Miša Zverev priredio je rano jutros senzaciju na Australijen openu eliminisavši broja jedan Endija Marija sa 3:1 u setovima.

Zverev je 50. na ATP listi a meč u Rod Lejver areni je trajao tri sata i 36 minuta.

Mari je poslije šokantnog poraza od Zvereva rekao da je gledao podjednako šokantnu eliminaciju Novaka Đokovića, ali da mu to nije bilo u glavi danas.

"Gledao sam Novakov meč, ali on nije imao nikakav uticaj na moje igranje. Kada god je trebalo, Miša je odigrao sjajno. Izvukao je neke odlične poene i potpuno zaslužio da pobijedi. Odigrao je sjajan meč", rekao je Mari.

Britanac je rekao je da razočaran zbog poraza jer je želio da stigne što dalje na turniru.

"Zverev je napravio nekoliko brejkova, mogao sam i ja na taj način da preokrenem meč, ali nisam uspio. Bio je bolji u četiri seta i pobijedio. Razočaran sam, iza mene je najboljih sedam mjeseci u mom životu. Bio sam favorit na ovom turniru, imao sam želju da prođem što dalje, ali sada neću imati priliku da osvojim ovaj turnir", rekao je prvi reket svijeta.

On je pet puta do sada gubio u finalu ovog turnira, sada nije uspio da prođe ni prvu nedjelju. Ovo je prvi Grend slem na kojem je nastupao kao prvi igrač svijeta.

U narednu rundu takmičenja plasirao se Sten Vavrinka pošto je poslije velike borbe i tri taj-brejka savladao Italijana Andreasa Sepija sa 3:0, po setovima 7:6 (7:2), 7:6 (7:4), 7:6 (7:4).