latinica  ћирилица
22/01/2017 |  12:36 | Autor: RTRS

Mej: Reagovaću ako Tramp kaže nešto neprihvatljivo

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da se neće plašiti da američkom predsjedniku Donaldu Trampu kaže da je neprihvatljivo nešto što je izjavio, ukoliko on iznese neki neprimjereni komentar tokom njihovog susreta koji je najavljen za iduću nedjelju.
Tereza Mej (Foto: epa/Chirs Radburn) -
Tereza Mej (Foto: epa/Chirs Radburn)

Tereza Mej je u izjavi Bi-Bi-Siju podsjetila da je već rekla da su neki komentari koje je Donald Tramp iznio u vezi sa ženama neprihvatljivi, a da se za neke od takvih komentara i on sam izvinio.

Mej će se, kako je najavljeno, u petak sastati sa Trampom u Vašingtonu, što će novom predsjedniku SAD biti prvi susret s nekim stranim liderom u Bijeloj kući, a britanska premijerka je najavila da će tom prilikom razgovarati o budućim trgovinskim odnosima između SAD i Britanije, kao i o NATO-u i izazovima kao što je borba protiv terorizma.

"Kada sjednem sa Trampom, mislim da će najznačajnije u vezi sa ulogom žena biti to što ću ja tamo biti kao žena premijer... Ukoliko bude nečeg što budem smatrala neprihvatljivim, neću se plašiti da to kažem Donaldu Trampu", navela je Mej.

Hiljade žena izašle su juče na ulice evropskih prestonica u znak protesta protiv Trampa, posebno zbog njegovih komentara koje su mnogi ocijenili kao ponižavajuće po žene, podsjeća Rojters.

Novi portparol Bijele kuće Šon Spajser objavio je juče da će predsjednik Tramp sljedeće nedjelje ugostiti britansku premijerku.

Izvor: Agencije