latinica  ћирилица
13/02/2017 |  16:55 ⇒ 19:47 | Autor: RTRS

Doboj: Pojedini korisnici grijanja u januaru plaćaju dva računa (VIDEO)

Pojedine Dobojlije januarski račun za grijanje dobiće uvećan za iznos decembarskog računa koji nije stigao na njihovu adresu. Riječ je o korisnicima grijanja u dijelovima nekoliko ulica u gradu, koji će umjesto jednog u januaru morati da plate dva računa.
Doboj - gradska toplana - Foto: RTRS
Doboj - gradska toplanaFoto: RTRS

Da pojedini računi za grijanje nedostaju prvi su to primijetili u Pošti nakon nekoliko žalbi građana da im računi nisu stigli na kućnu adresu.

Gdje su računi zapeli i zašto nisu dostavljeni na adrese, zbog odsutnosti direktora u Gradskoj toplani nije bilo sagovornika o ovoj temi. Pojedini im spočitavaju da na ovaj način Toplana želi da izbjegne troškove za dostavljanje računa na adrese korisnika i da uštedi, pa račune dijele njihovi radnici, ali u Udruženju za zaštitu potrošača ne vjeruju da je to razlog i da se tako ne mogu postići veće uštede.

"Velika ušteda bi bila ako oni žele da se izbore da se zakon promijeni, ako je to cilj, tako da se računi ispostavljaju svima na isti način, bilo da je to inkasant, bilo pošte, to je na ivici zakona. S druge strane zakonski je ispravno jer će se dobiti račun, nažalost preskočen jedan mjesec", pojasnila je Snežana Šešlija iz Udruženja za zaštitu potrošača Doboj.

Računi za komunalne usluge dostavljaju se putem Pošta Srpske, što je donošenjem takve uredbe izazvalo negodovanje kod komunalnih preduzeća. Neki od njih taj trošak pokušali su da pripišu građanima, pa su na računima bili naznačeni i troškovi dostave. Kada je to osporeno pojedina komunalna preduzeća su ukinula tu stavku, ali su povećali cijenu usluge, što je opet išlo na teret građana.