latinica  ћирилица
14/02/2017 |  14:04 ⇒ 14:11 | Autor: RTRS

Gvanžu iznenadio: Nema skupih stranaca, igraće samo domaći

Šampion Kine Gvanžu Evergrande planira da od 2020. godine u svom timu ima samo domaće igrače u trenutku kada ostali klubovi iz te zemlje ulažu enorman novac za dolazak respektabilnih fudbalera iz Evrope i Јužne Amerike.
Gvanžu Evergrande - Foto: nezavisne novine
Gvanžu EvergrandeFoto: nezavisne novine

Gvanžu je šestostruki uzastopni prvak Kine, u tom periodu osovojio je dvije titule azijske Lige šampiona, dovodio je skupe igrače poput DŽeksona Martineza i Paulinja, ali će promijeniti politiku u roku od tri godine.

"Po mom mišljenju, najbolji tim Evergrandea sastoji se od najboljih kineskih fudbalera koji bi vodio najbolji menadžer svijeta. Cilj je da unaprijedimo naš fudbal i svi bismo morali da budemo fokusirani na to. Moramo da povećamo našu zaradu, a to možemo da uradimo samo igračima iz naše škole, a ne kupovinom skupih stranaca", iznenadio je sve vlasnik kluba Ksu Јiajin.

Kineske vlasti pokušaće da stanu na put kupovinom preskupih stranaca i velikog ulaganja klubova, nakon što je Šangaj Šenhua Karlosa Teveza učinio najskupljim fudbalerom svijeta sa platom od 721.000 evra nedjeljno.

Gvanžu trenutno od stranaca u sastavu, pored Martineza i Paulinja, ima Brazilce Rikarda Gularta i Alana, kao i Kim Јong-Gvona iz Јužne Koreje, dok ih sa klupe vodi poznati stručnjak Luis Felipe Skolari.

Izvor: TANЈUG