latinica  ћирилица
14/02/2017 |  15:25 | Autor: RTRS

“Dubioza kolektiv“ prvi poznati izvođač ovogodišnjeg Demofesta

Internacionalno poznata grupa “Dubioza kolektiv“ prvi je poznati revijalni izvođač 10. Demofesta, koji će svirati na velikoj bini tvrđave Kastel u Banjaluci 22. jula.
Dubioza kolektiv na Demofestu - Foto: RTRS
Dubioza kolektiv na DemofestuFoto: RTRS

“Dubioza kolektiv“ se tako vraća na najveći regionalni festival demo bendova, na kojem je posljednji put nastupila prije četiri godine, pritom obarajući sve dotadašnje rekorde posjećenosti.

Demofest je tokom njihovog nastupa prvi put morao zatvoriti kapije Kastela, jer je prostor za publiku bio ispunjen do posljednjeg mjesta.

- Svi dobro pamtimo nastup Dubioze kolektiv na šestom Demofestu i euforiju koja je tada vladala u publici. S obzirom na to da je bend od tada postigao zaista veliki uspjeh i van regiona, te imajući u vidu činjenicu da Dubioza kolektiv sada u BiH svira samo jednom ili dva puta godišnje, odlučili smo da jedan od tih nastupa bude upravo na desetom Demofestu – rekla je Brankica Raković, PR direktor Demofesta.

Nada se da će ove godine biti dovoljno mjesta za sve fanove pomenute grupe, jer se festival posljednje dvije godine održava na mnogo većem prostoru.

Ona je podsjetila da je još uvijek u toku konkurs za takmičarski program festivala, koji će biti otvoren do 15. marta, te još jednom pozvala sve demo bendove sa prostora Ex Yu da se prijave za nastup na jubilarnom Demofestu.

Svi detalji u vezi sa prijavom, kao i novosti o festivalu, mogu se pronaći na zvaničnom sajtu festivala na adresi www.demofest.org, a Demofest možete pratiti i na društvenim mrežama fejsbuk, Instagram i Tviter.

Ovogodišnji Demofest biće održan od 20. do 22. jula, a ostali detalji će uskoro biti poznati.

Izvor:  EuroBlic