latinica  ћирилица
14/02/2017 |  19:07 | Autor: RTRS

"Metalika“ kreće na turneju

Američki hevi metal sastav „Metalika“ objavio je da 10. maja počinje tromjesečnu turneju po SAD i Kanadi, što će biti njihova prva prava turneja od 2009. godine.

Bend „Metalika“ će imati 25 nastupa na stadionima, u arenama i na festivalima, prenio je danas Asošiejted pres. Turneja počinje u američkom gradu Baltimoru 10. maja a završava se u kanadskom gradu Edmontonu 16. avgusta.

Na turneji će biti promovisan „Metalikin“ deseti studijski album Hardwired... to Self-Destruct, koji je prodat u gotovo dva miliona primjeraka od izlaska u novembru. To je prvi studijski album benda od 2008. godine, što je najduža pauza između dva studijska albuma u njihovoj karijeri.

Uz svaku kupljenu kartu na turneji obožavaoci će dobiti kopiju novog albuma.

Metaliku će na turneji najčešće pratiti američki bend „Avendžd sevenfold“ i danski bend „Volbit“, dok će se francuski bend „Gođira“ pridružiti u avgustu.

Bubnjar „Metalike“ Lars Ulrih najavio je još u avgustu za sajt Rolingston mogućnost turneje, rekavši tada da je vrijeme da se „propisno prodrma Amerika“.

„Biće zabavno u ovim ludim, konfuznim, razdornim vremenima vidjeti kako se svi okupljaju, ostavljaju različitosti po strani i uživaju u muzici. Uzbuđeni smo zbog povratka“, rekao je Ulrih za Asošiejted pres.

„Metalika“ je u nedjelju uveče nastupila na dodjeli nagrada Gremi, gdje su sa Lejdi Gagom izveli pjesmu Moth into flame sa njihovog novog albuma.

Izvor: Beta