latinica  ћирилица
15/02/2017 |  16:33 ⇒ 18:15 | Autor: RTRS

Ustikolina: Prikupljanje pomoći za socijalno ugrožene (VIDEO)

Iako su i sami preživjeli strahote i progone u posljednjem ratu, Srbi iz nekadašnje fočanske mjesne zajednice Ustikolina, koja je nakon Dejtonskog mirovnog sporazuma postala opština u Federaciji BiH, okupljeni oko Srpske pravoslavne crkve pokrenuli su dobrotvornu akciju.
Humanitarna akcija - Foto: RTRS
Humanitarna akcijaFoto: RTRS

U toku je prikupljanje pomoći za socijalno ugrožene, kao i za toplifikaciju hrama i parohijske kuće u Ustikolini.

Dobrotvorstvo ove akcije, između ostalih, osjetile su i sestre Sandra i Marjana Majkić koje bez roditelja žive sa djedom i bakom u fočanskom naselju Donje Polje. San o dugopriželjkivanom lap-topu se ostvario. Zahvalne su darodavcima.

Podrška Srpskoj Pravoslavnoj crkvenoj opštini jabučkoj sa sjedištem u Ustikolini, pristiže sa brojnih adresa.

Najugroženiji bez obzira na nacionalnost i vjeroispivijest dobiće pomoć.

Milan Gagović, predsjednik Crkvenog odbora Srpske pravoslavne crkvene opštine jabučke kaže da je poruka same akcije da se pruži podrška socijalno ugroženim porodicama i da im se da do znanja da nisu sami u teškim momentima.

U toku je uređenje i toplifikacija ustikoljanskog Svetotrojičkog hrama. Truda ne žali i šezdesetosmogodišnji Momir Marić, koji je skoro pedeset godina član Crkvenog odbora.

"Nadamo se da ćemo prikupiti sredstava i za jednu i za drugu akciju. Prije svega to treba da radimo u slavu Božiju i za korist naroda", istakao je jerej Nikola Kovač, paroh jabučki.

Dobrotvorna večera biće organizovana 16. februara na kojoj inicijatori očekuju da će dobiti podršku da bi uspješno priveli kraju započete poslove.