latinica  ћирилица
20/02/2017 |  08:05 ⇒ 08:40 | Autor: RTRS

Trojica osumnjičenih za ubistvo Kim DŽong Nama pobjegla preko Dubaija

Najmanje tri od četiri sjevernokorejska državljanina za kojima se traga zbog veze sa ubistvom Kim DŽong Nama, polubrata lidera Sjeverne Koreje Kim DŽong Una, otišli su letom iz DŽakarte za Dubai isto veče kada je napad izvršen, izjavio je indonežanski zvaničnik koji radi za imigradionu službu Adžung Sampurno.

Trojica osumnjičenh su letom u 22.20 po lokalnom vremenu u noći ubistva, letom emiratske kompanije, otputovala u Dubai dok sudbina četvrtog osumnjičenog nije poznata, izjavio je Sampurno za "Rojters".

Malezijske dnevne novine prenose da su četvorica osumnjičenih pobjegla za Pjnongjang preko DŽakarte, Dubaija i Vladivostoka.

Rezultati autopsije prekosutra

Rezultati autopsije Kim DŽong Nama, brata sjevernokorejskog lidera Kim DŽong Una, koji je prošle sedmice ubijen u Kuala Lumpuru, mogli bi biti objavljeni prekosutra, rekao je malezijski ministar zdravlja Subramaniam Satasivam.

Malezijske vlasti su rodbini preminulog dali rok od dvije sedmice da pristupe i pomognu u istrazi ubistva.

Zvaničnici Sjeverne Koreje pokušali su da spriječe autopsiju u Maleziji i zahtijevali su da tijelo bez odgađanja bude isporučeno Pjongjangu.

Izvor: Srna