latinica  ћирилица
20/02/2017 |  08:40 | Autor: RTRS

CG: Optužnica za pokušaj terorizma do 15. aprila

Specijalno državno tužilaštvo najavilo je da će najkasnije do 15. aprila imati gotovu optužnicu za pokušaj terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.
Podgorica - Foto: RTS
PodgoricaFoto: RTS

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je da je tužilaštvo naredilo krivični postupak protiv 23 lica, te da je tražilo skidanje imuniteta i donošenje naredbe o proširenje istrage na još dva lica.

On je dodao da nije moguće reći da li je to konačan broj osoba koje se sumnjiče.

- Moguće je dovođenje u vezu još lica sa ovim krivičnim djelima što bi podrazumijevalo proširenje istrage - naveo je Katnić za lokalne elektronske mediji.

Katnić je naveo da se funkcionerima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću na teret stavlja članstvo u kriminalnoj organizaciji, ali da to nije kraj liste.

On je istakao da razumije odluku vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića da donese obavezujuće uputstvo da ne traži hapšenje Mandića i Kneževića.

- Vrhovni državni tužilac donio je odluku po savjesti i morao je uzeti u obzir čak i prijetnje DF-a građanskim ratom. To je čin donesen u posebnim okolnostima - objasnio je Katnić i dodao da je retorika DF-a već duže vrijeme na neprihvatljivom nivou.

Izvor: SRNA