latinica  ћирилица
20/02/2017 |  09:11 ⇒ 12:39 | Autor: RTRS

"Mektića smijeniti zbog ignorisanja odluka organa Srpske"

Udruženje građana "Istočna alternativa" Republike Srpske traži od SDS-a da hitno smijeni ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića zbog nepoštovanja odluka najvišeg zakonadavnog organa Narodne skupštine Republike Srpske i sramnog poređenja održavanja referenduma o Danu Republike sa podnošenjem bošnjačkog zahtjeva za reviziju presude protiv Srbije.
Istočna alternativa - Foto: RTRS
Istočna alternativaFoto: RTRS

Predsjednik ovog udruženja Vojin Pavlović poručuje SDS-u, čiji je Mektić član, kao i Savezu za promjene, da Mektić mora biti smijenjen kao i svaki srpski funkcioner koji izdaje nacionalne interese naroda koji predstavlja u zajedničkim organima BiH.

Pavlović je izjavio Srni da je neshvatljivo Mektićevo ponašanje i poltronstvo prema bošnjačkim liderima i medijima, a odbojnost i mržnja prema svima i svemu što dolazi iz Republike Srpske.

"Pozivam rukovodstvo SDS-a da smijeni Mektića ukoliko ima hrabrosti da to učini bez pitanja Bakira Izetbegovića, koji, kako izgleda, vodi kadrovsku politiku u toj stranci i daje ocjene o podobnosti njihovih kadrova", poručuje Pavlović.

On ističe da je neprihvatljivo da Mektić predstavlja srpski narod, jer ga bruka i devalvira njegovu vrijednost.

Iz "Istočne alternative" poručuju da im je neshvatljivo ponašanje rukovodstva SDS-a, koje se ne ograđuje od nebuloznih Mektićevih izjava i stavova, i dozvoljava da sarajevski mediji sa njim prave lakrdiju.

"Oni uz pomoć Mektićevih izjava i komentara omalovažavaju sve što je srpsko i stavove najviših zakonodavnih organa Republike Srpske, kao što je odluka o održavanju referenduma o Danu Republike za koju su glasali svi srpski poslanici među kojima i SDS-ovi, što je neprihvatljivo i tražimo da se ta osoba smijeni sa mjesta ministra i da ne predstavlja srpski narod", navode iz ovog udruženja.

"Istočna alternativa" poziva udruženja i Boračku organizaciju Republike Srpske da osude Mektićeve i slične istupe srpskih političara.

Izvor: SRNA