latinica  ћирилица
20/02/2017 |  11:21 ⇒ 20:21 | Autor: RTRS

Vlada Srpske ponudila model isplate dugovanja budžetskim korisnicima (VIDEO)

Premijerka Željka Cvijanović predložila je na današnjem sastanku predstavnicima granskih sindikata da se sva dugovanja prema budžetskim korisnicima isplate u narednih 18 mjeseci.
Cvijanović - Sindikat - Foto: RTRS
Cvijanović - SindikatFoto: RTRS

Ta bi se dugovanja, prema predloženom modelu, isplaćivala na mjesečnom nivou, u 18 jednakih dijelova u zavisnosti od visine dugovanja prema pojedinim budžetskim korisnicima.

U narednih 10 dana, sindikati bi trebalo da razmotre ponuđeni prijedlog i da obavjeste Vladu.

Premijerka Željka Cvijanović potvrdila je da je ugrožen aranžman sa MMF-om, jer institucije BiH i Federacijie nisu ispunile svoj dio obaveza iz pisma namjera, a koja se poklapaju i sa obavezama preuzetim Reformskom agendom.

"Ukoliko se u martu ne ispune te obaveze, postoji mogućnost da u aprilu dođe do novih pregovora sa MMF-om i promjene uslova aranžmana. Na ovaj način poslata je poruka da BiH novac nije neophodan, zbog čega bi MMF mogao pooštriti uslove za aranžman", rekla je Cvijanovićeva.

Predsjednik Sindikata uprave Tomislav Vrhovac rekao je da su od predstavnika Vlade Srpske dobili prijedlog da se ide na sporazumno rješenje nastalih dugovanja naknada mimo plate i da im je ponuđeno da redovna plata i redovne naknade idu svaki mjesec, a da se dugovanja sporazumno riješe kroz 18 mjeseci.