latinica  ћирилица
20/02/2017 |  13:52 | Autor: RTRS

Zajednička sjednica Vlada Srpske i FBiH 9. marta

Premijer Federacije BiH /FBiH/ Fadil Novalić najavio je da je za 9. mart planirana zajednička sjednica vlada Republike Srpske i FBiH u Banjaluci.

Novalić je održao sastanak sa holandskim ambasadorom u BiH Јurijanom Krakom, koga je upoznao o planovima za intenziviranje odnosa sa Vladom Republike Srpske da bi bilo nastavljeno provođenje ciljeva iz Reformske agende.

Novalić je ukazao na opredjeljenje Vlade FBiH za provođenje ciljeva iz Reformske agende koja je u fokusu njenog djelovanja, te naglasio da ne postoji rezervna varijanta, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Federalna vlada uputila je Parlamentu FBiH nekoliko zakonskih rješenja u skladu sa ovim dokumentom, a usvajanjem devet zakona koji su u parlamentarnoj proceduri bilo bi ostvareno više od 50 odsto ciljeva iz Reformske agende.

Novalić je naveo da je to plan za prvu polovinu ove godine, dok će tokom druge naglasak biti na antikoruptivnom djelovanju i reformi javne uprave.

Obostrano je usaglašeno da treba nastaviti sa sprovođenjem Reformske agende, jer je to put koji BiH približava evropskim integracijama.

Krak je izrazio zadovoljstvo što u BiH postoje predani reformisti koji žele da stanje promijene na bolje, a imaju i znanje da to učine, te da Holandija i dalje podržava evropski put BiH.

Izvor: Srna