latinica  ћирилица
20/02/2017 |  15:33 | Autor: RTRS

Udruženje porodica otetih na KiM: U Srpskoj da podnesu tužbu za genocid nad Srbima

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji pozvalo je danas sva udruženja porodica žrtava u Republici Srpskoj da podnesu tužbu Međunarodnom sudu pravde u Hagu za agresiju na Republiku Srpsku i genocid nad Srbima.
Kosovska Mitrovica (Foto: FB/Kosovska Mitrovica) -
Kosovska Mitrovica (Foto: FB/Kosovska Mitrovica)

Kako je navelo ovo udruženje iz Beograda, "u protivnom, prijeti opasnost da /lider SDA/ Bakir Izetbegović, uz podršku Zapada, ostvari namjeru da uništi Republiku Srpsku".

"Ako srpska udruženja porodica žrtava iz Republike Srpske odmah upute tužbu, možda ona neće biti usvojena, ali će, ubeđeni smo, i privatna tužba Bakira Izetbegovićeva biti odbačena", saopštilo je ovo udruženje.

U saopštenju se ističe da o genocidu dovoljno govore masakri u Dobrovoljačkoj ulici i cijelom Sarajevu, nad vojnicima u koloni ЈNA u Tuzli, kao i "genocid nad Srbima u Bratuncu, Kravici, Srebrenici...".

Ovo udruženje ističe da su upravo "zelene beretke" i mudžahedini izvršili agresiju i genocid nad Srbima u BiH tokom devedesetih godina 20. vijeka.

"Cilj Bakira Izetbegovića je da dovrši ono što je njegov otac želeo i započeo - da uništi Republiku Srpsku i otme srpsku zemlju. Ističemo da je tadašnji komandant `zelenih beretki` Alija Izetbegović pozvao mudžahedine, kako bi izvršili genocid nad Srbima. Glavni počinioci agresije na Republiku Srpsku i genocida nad Srbima su `generali` Naser Orić, Atif Dudaković, Ejup Ganić...", navodi se u saopštenju.

Kako su poručili iz Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji, "svijet mora da zna da i srpske majke žrtava iz Bratunca i Kravice podjednako žale kao muslimanske majke Srebrenice, ali da srpske majke nisu dočekale pravdu".

Izvor: SRNA