latinica  ћирилица
20/02/2017 |  15:41 ⇒ 21/02/2017 | 11:57 | Autor: RTRS

Sahranjen Milan Radaković, direktor ATP Čelendžera Banjaluka (VIDEO)

U Banjaluci je danas sahranjen dugogodišnji direktor TK Mladost i direktor ATP čelendžera, Milan Mišo Radaković.
Sahrana - Milan Radaković - Foto: RTRS
Sahrana - Milan RadakovićFoto: RTRS

Na groblju Sveti Pantelija, Milan Mišo Radaković sahranjen je u prisustvu porodice, prijatelja, najbližih saradnika i više stotina građana.

Na komemoraciji povodom smrti Milana Radakovića u ime saradnika i prijatelja oprostili su se Lana Popović i Željko Јungić.

"Uspjesi u nacionalnim okvirima nisu za Vas predstavljali konačni cilj. Imali ste jasnu viziju da klub i tenis postavite na svjetski nivo, što je u to vrijeme  bilo skoro nemoguća misija, imajući u vidu ekonomske i socijalne poteškoće, ali kao svaki pravi borac i vjerujući u više ciljeve, korak po korak u godinama koje su slijedile uspjeli ste da privučete ljude iz ekonomskog i političkog miljea, bez kojih, naravno, ostvarivanje ovih ciljeva nije bilo moguće", rekla je Lana Popović.

"Bio si iskren  drug, pravdoljubiv i istinoljubiv. Potpuno isti prema prosjaku i prema caru. Spreman da u brk sve kažeš", riječi su Željka Јungića.

Smrt Milana Radakovića veliki je i nenadoknadivi gubitak i za teniski sport Republike Srpske, ali i mnogo šire.

"Јedan veliki čovjek je iz tenisa otišao i mnogo smo zbog toga tužni. Pokušaćemo da nastavimo njegovim stopama, vidjećemo koliko ćemo u tome biti uspješni, jer je on zaista bio jedan uspješan sportski radnik", izjavio je Draško Milinović, predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske.

Milan Mišo Radaković preminuo je u 61. godini života.