latinica  ћирилица
20/02/2017 |  18:03 ⇒ 20:43 | Autor: RTRS

Nikolić odustao od kandidature za predsjednika

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić neće se kandidovati za drugi mandat, saznaje RTS.
Vučić i Nikolić - Foto: TANЈUG
Vučić i NikolićFoto: TANЈUG

Nakon sastanka premijera Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Tomislava Nikolića, i njihovog razgovora o predsjedničkim izborima, Nikolić je odlučio da se ne kandiduje.

Vučić i Nikolić su na sastanku okarakterisali svoju dosadašnju saradnju kao važnu, uspješnu i značajnu za Srbiju, i dogovorili se da blisko sarađuju i ubuduće.

Razgovarali su i o političko-bezbjednosnoj situaciji u zemlji i okruženju.

"Predsjednik i premijer u potpunosti su saglasni da se Srbija nalazi pred ozbiljnim izazovima i iskušenjima, na koje je neophodno pružiti zajednički i sveobuhvatni odgovor državnog rukovodstva. Јedinstvo svih državnih funkcionera u rješavanju regionalnih problema i izbegavanje krize najširih razmjera, prioritetni su zadaci i predsjednika Nikolića i premijera Vučića", ističe se u saopštenju.

Oni su, kako se navodi, usaglasili mjere i poteze u vezi sa revizijom tužbe bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića za "genocid" protiv Srbije, i o pitanju odbrane vitalnih srpskih nacionalnih interesa povodom prijedloga za članstvo tzv. države Kosovo u Unesku i Savjetu Evrope.

"Dogovoreno je dnevno koordinisanje o ovim ključnim pitanjima za državu Srbiju", naglašeno je u saopštenju.

Izvor: RTS