latinica  ћирилица
20/02/2017 |  20:39 ⇒ 20:52 | Autor: RTRS

Kako su "Grobari" i "Delije" unijeli baklje u Čair? (VIDEO)

Velike grupe navijača Partizana i Zvezde puštene su u halu poslije dogovora nadležnih službi, izjavio je predsjednik regionalnog KS Istočne Srbije Uroš Parlić.
Navijači Partizana i Zvezde bacali baklje u Čairu (foto: StarSport) -
Navijači Partizana i Zvezde bacali baklje u Čairu (foto: StarSport)

Parlić je rekao da je neposredno pred početak utakmice, iz Beograda u Niš stiglo po 300 navijača Partizana i Crvene zvezde.

- U dogovoru sa komesarom za bezbjednost takmičenja Veljkom Bogunovićem, policijom i agencijom zaduženom za fizičko-tehničku bezbjednost donijeli smo odluku da oni ipak uđu u Čair. Procjena je bila da je to bezbjednije nego da im se ne dozvoli da gledaju meč - rekao je Parlić.

Naveo je je u halu Čair odjednom ušla velika grupa navijača, tako da su tu gužvu pojedinci "sigurno iskoristili da unesu baklje i druga pirotehnička sredstva".

Tvrdi da je sve gledaoce koji su prije toga ušli u halu obezbjeđenje detaljno provjerilo na ulazu, ali da to nije bilo moguće i sa navijačima u organizovanim grupama.

On je izrazio žaljenje zbog nesportskog ponašanja navijača i bakljade u kojoj je povrijeđen Miodrag Radović, član Skupštine Košarkaškog saveza Srbije.

Policijska uprava u Nišu još se nije oglasila povodom incidenta u Čairu u kojem je Radović zadobio povredu oka pošto je pogođen u glavu raketom.

Radović, dugogodišnji gradski funkcioner i bivši član Vijeća grada Niša, zadržan je na liječenju na Očnoj klinici nakon što ga je Hitna pomoć na nosilima iznijela iz Čaira.

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su Kup Radivoja Koraća, pošto su u finalu pobijedili Partizan sa 74:64.

Izvor: BETA