latinica  ћирилица
21/02/2017 |  13:14 | Autor: RTRS

Kineski hakeri srušili sajt "Asiana erlajnsa": Moramo da ukažemo na zločine Albanaca nad Srbima

Sajt avio-kompanije "Asiana erlajns" u ponedjeljak je bio van funkcije na nekoliko sati, a glavni razlog su najvjerovatnije kineski hakeri, prenosi "Koreja tajms".
Napad kineskih hakera na sajt Azija erlajnsa - Foto: Screenshot
Napad kineskih hakera na sajt Azija erlajnsaFoto: Screenshot

Naime, na naslovnoj stranici sajta pojavila se fotografija mape Srbije, uz montažu dvojice lica sa fantomkama, ispod koje je stajala uvredljiva poruka za Albance:

- Izvinite "Asiana erlajns", ali svijet mora da razumije zločine protiv čovječnosti koje izvode albanske svinje u Srbiji - pisalo je na sajtu.

Hakeri, koji sebe nazivaju "Kuroi`SH and Prosox" i najvjerovatnije dolaze iz Kine, kažu da su Srbi progonjeni, silovani i ubijani od strane Albanaca, i na to ukazuju svijetu hakovanjem sajtova velikih kompanija.

- Rat je beskoristan, a ja uvijek volim svijet pun mira i ljubavi, ali kada vidim takav horor koji se događa Srbiji, shvatam da je nemoguće održati mir u svijetu, jer bijes dolazi - napisao je jedan od hakera.

Sajt jedne od najvećih azijskih avio-kompanija bio je blokiran više od šest sati, nakon čega je poruka uklonjena. Za to vrijeme, desetine hiljada ljudi koji su ulazili na sajt kako bi rezervisali let, pročitali su poruku neimenovanih hakera.

- Imajući u vidu poruku i način na koji je napisana, smatramo da hakeri nisu željeli da napadnu naš sajt, već da svijetu objave svoju poruku i iskažu mišljenje - navela je kompanija u saopštenju.

Takođe, iz "Asiana erlajnsa" su saopštili da nijedan podatak o klijentima nije procurio, niti je bilo ko od putnika pretrpio bilo kakvu štetu.

Izvor: Blic