latinica  ћирилица
23/02/2017 |  16:12 ⇒ 18:28 | Autor: RTRS

Parlamentarna delegacija BiH na zimskom zasjedanju OEBS-a u Beču

Plenarnim zasjedanjem tri generalna komiteta, danas je u Beču započelo 16. zimsko zasjedanje Parlamentarne skupštine Organizacije za bezbjednost i saradnju u Evropi /OEBS/.
Beč - Čolak - Genjac - Foto: RTRS
Beč - Čolak - GenjacFoto: RTRS

Tokom zasjedanja, na kojem učestvuju članovi Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a Bariša Čolak i Halid Genjac, okupljenima su se obratili predsjednik Nacionalnog savjeta Austrije Doris Bures i predsjednik Parlamentarne skupštine OEBS-a Kristine Matonen.

One su u uvodnim obraćanjima poseban naglasak stavile na pitanja zaštite ljudskih prava u kriznim vremenima, saopšteno je iz parlamenta BiH.

U okviru plenarnog zasjedanja učesnicima se obratila i specijalni predstavnik za ljudska prava Hedi Fraj, koja je predstavila izvještaj o zaštiti ljudskih prava.

Raspravom u okviru sjednice Generalnog komiteta za ekonomska pitanja, nauku, tehnologiju i životnu sredinu o temi "Upravljanje prirodnim resursima, zaštita vode i klimatske promjene", u čijem radu će učestvovati i Halid Genjac, biće okončan prvi dan zasjedanja Parlamentarne skupštine OEBS-a.

Izvor: SRNA