latinica  ћирилица
23/02/2017 |  18:21 | Autor: RTRS

Savčić: Izetbegović želi da trasira trajno neprijateljstvo Srba i Bošnjaka

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Milomir Savčić izjavio je da bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović nelegalnim zahtjevom za reviziju presude po tužbi protiv Srbije otvorio veoma opasan put kojim dovodi u pitanje odnos Srba i Bošnjaka i želi da trasira put trajnog neprijateljstva ova dva naroda u BiH.
Milomir Savčić - Foto: SRNA
Milomir SavčićFoto: SRNA

 "Izetbegovićev postupak nije dobar i on tim postupkom dokazuje da nije dostojan funkcije koju obavlja u BiH, te da ne vodi računa o budućnosti ne samo srpskog, nego i hrvatskog i naroda iz kojeg dolazi", rekao je Savčić Srni, dodajući da je trenutna situacija izazvana apelacijom koju je protivustavno podnio jedan, od tri člana Predsjedništva BiH.

On je naglasio da BORS podržava stavove predstavnika najviših organa vlasti Srpske i Srbije i srpskog člana Predsjedništva BiH povodom zahtjeva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde po tužbi protiv Srbije.

Savčić je rekao da podržava sve što su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić zaključili juče u razgovoru sa premijerom i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Tomislavom Nikolićem o zahtjevu za reviziju koji je inicirao član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Predsjednik BORS-a je naglasio da borci čvrsto stoje na putu odbrane Republike Srpske, te ponovio opredjeljenje BORS-a za mir i pomirenje koje, kako je istakao, nije moguće bez utvrđivanja istine o dešavanjima na ovim prostorima prije, tokom i nakon građanskog rata u BiH.

"Istinu u BiH moraju utvrditi zajedno sva tri naroda", rekao je Savčić i upozorio da sve drugo vodi u sukobe i neprijateljstva.

Savčić je naglasio da sukobi i neprijateljstva srpskom narodu nisu u interesu, ali da nažalost ima pojedinaca koji se, iako su na visokim pozicijama, poput Izetbegovića, ponašaju neodgovorno i tako svjesno izazivaju krizu u BiH, ali i regionu.

Izvor: SRNA