latinica  ћирилица
26/02/2017 |  12:10 ⇒ 12:52 | Autor: RTRS

Emisija "Snop" slavi 24 godine emitovanja (VIDEO)

Emisija o poljoprivredi "Snop" slavi 24. rođendan. Više od dvije decenije pratimo dostignuća u agraru, naši dopisnici izvještavaju iz svih krajeva Srpske o ostvarenim prinosima, rekordima, ali i o problemima i gubicima zbog elementarnih nepogoda. Informišemo poljoprivrednike o savremenim tehnologijama, savjetujemo kako da poboljšaju i unaprijede proizvodnju. Ovu misiju nastavićemo i ubuduće.
24. godine emisije SNOP - Foto: RTRS
24. godine emisije SNOPFoto: RTRS

Termin emitovanja se mijenjao, ali sadržaj i poruka emisije ostali su isti-edukovati poljoprivrednike, ukazati na greške i propuste, savjetovati, pohvaliti i istaći one koji su sa deset prstiju mukotrpnim radom na neobrađenom zemljištu zasnovali proizvodnju i iz godine u godinu je proširuju.

Anketirani gledaoci iz Šamca kažu kako je "Snop" poučna emisija sa savjetima stručnjaka iz raznih oblasti jer sama emisija sa lica mjesta donosi stvarne informacije o tome kako poljoprivrednici na selu imaju pozitivna ali i negativna iskustva u oblastima kojima se bave.

Gledaoci u Trebinju smatraju da su teme koje se obrađuju u emisiji vrlo afirmativne i zbog toga oni dobijaju volju da se počnu baviti nekima od oblika proizvodnje. Oni prate napretke, kako u ratarstvu, tako i u oblastima stočarstva.

Ljubiša Alempić, predsjednik Udruženja malinara "Volamet" Brtatunca, Srebrenice i Milića kaže da program koji se emituje u okviru ove emisije obuhvata sve obvlasti poljoprivredne proizvdnje, kao i da je on sadržajan, raznovrstan i uvijek aktuelan.

I anketirani gledaoci u Gradišci rekli su da su zadovoljni "Snopom" jer je izuzetno zanimljiva za sva zanimanja.

Proteklih godina oni koji su dio emisije sarađivali su i s naučnim institucijama, a veliku pomoć imaju i od resornog ministarstva. Na 24. rođendan ove nedjelje emituje se 851. emisija.

"Afirmišemo poljoprivredu i selo, uspješne poljoprivrednike, dobru praksu i zanimljivu proizvodnju, bilježimo i aktuelna događanja u agraru. Informišemo o novim tehnologijama i truidmo se da u svakoj emisiji imamo savjete stručnjaka",rekla je Spomenka Đurđević, autor i voditelj emisije "Snop".

"U protekle 24 godine, zahvaljujući novinarima i dopisnicima, razgovarali smo sa desetinama hiljada poljoprivrednika širom Srpske, emitovali smo više od 15.000 priča-s njive, iz plastenika, farmi, vinograda, pčelinjaka. Uz poljoprivrednike ostajemo i ubuduće", završava Đurđevićeva.