latinica  ћирилица
15/03/2017 |  10:11 | Autor: RTRS

LŠ: Može li Monako kao Barsa?

Preostala su još dva mjesta u četvrtfinalu Lige šampiona, a jednom rukom iz drže Mančester Siti i Atletiko Madrid. Međutim, sve moguće fudbalu.
Liga šampiona - Foto: Getty Images
Liga šampionaFoto: Getty Images

Siti će u srijedu uveče da brani 5:3 u Monaku,a Atletiko Madrid 4:2 protiv Bajera iz Leverkuzena na svom Visente Kaderonu.

S obzirom na napadački mentalitet oba tima, koji nam je donio spektakl na Etihadu prije tri nedjelje, nema sumnje da će i revanš na Luju biti fudbalski praznik.

Monako je postigao čak 84 gola u francuskoj Ligi 1, gdje je prvi na tabeli, pa se nada da će Falkao, Kilijen Mbape, Bernardo Silva, Tomas Lemar i ostali nastaviti "teror" i protiv Sitija, naravno, uz pravu igru odbrane.

"Ove sezone igram u kontinuitetu, svi iz kluba mi vjeruju i osjećam se važnim. Sa samopouzdanjem dolaze i golovi, ne mogu da zaboravim da ih postižem", rekao je Radamel Falkao, koji je imao problema sa povredom proteklih dana.

S druge strane, izabranici Pepa Gvardiole podigli su formu u posljednje vrijeme i počeli da bilježe pobjede, posljednju protiv Midlzbroa (2:0) u FA kupu, ali će Monako biti mnogo veći zalogaj.

"Nećemo mijenjati naš stil. Igraćemo kao i do sada, napravili bismo veliku grešku ako bismo se branili", poručio je defanzivac "građana" Pablo Sabaleta koji će biti zadužen za opasnog Mbappea, poslije sjajne role 18-godišnjeg Francuza na Etihadu.

U drugom meču bi trebalo da je manja dileme, teško je očekivati da Bajer može u Madridu da nadoknadi zaostatak sa svog terena, prije svega zbog igre koju su dva tima prikazala u Leverkuzenu, jer je Atletiko bio ubjedljiviji nego što to rezultat govori.

Stoji da se Nijemci nikada ne predaju, vjerovatno će i sada biti takav slučaj, ali mentalitet i kvalitet Atletika i trenera Dijega Simeonea ne bi trebalo da unesu bilo kakvu neizvjesnost na bučnom Visente Kalderonu.

U centru pažnje biće napadač i najbolji fudbaler "jorganžija" Antoan Grizman, strelac šest golova iz prethodnih sedam mečeva. Novi trener Bajera Tajfun Korkut uvjeren je da njegov tim neće doživjeti novi poraz od Atletika.

"Prethodnih nedjelja bili smo svjedoci šta sve može da se dogodi u fudbalu. Nećemo izgubiti u Madridu, borićemo se do kraja i znamo šta nam je potrebno da izborimo plasman dalje", optimista je Korkut.

Utakmice u Madridu i Monaku igraju se u standarnom terminu Lige šampiona od 20.45 sati.

Liga šampiona, osmina finala:
Monako – M. Siti (prvi meč 3:5)
Atletiko – Bajer (4:2)

Ranije:
Јuventus – Porto 1:0 (2:0)
Lester – Sevilja 2:0 (1:2)
Napoli – Real 1:3 (1:3)
Arsenal – Bajern 1:5 (1:5)
Borusija – Benfika 4:0 (0:1)
Barselona – PSŽ 6:1 (0:4)

Izvor: B92