latinica  ћирилица
15/03/2017 |  14:43 ⇒ 15:05 | Autor: RTRS

Ivanić u Izraelu sa Netanjahuom i Libermanom

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić razgovarao je u Јerusalimu s predsjednikom Vlade Izraela Benjaminom Netanjahuom i ministrom odbrane Avigdorom Libermanom.
Mladen Ivanić - Benjamin Netanjahu - Foto: RTRS
Mladen Ivanić - Benjamin NetanjahuFoto: RTRS

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i premijer Izraela Benjamin Netanjahu razgovarali su o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji kao i o izazovima na međunarodnom planu s kojima se moderno društvo susreće, poput terorizma i ekstremizma.

Bilateralne odnose BiH i Izraela Ivanić i Netanjahu ocijenili su dobrim, s mogućnošću unapređenja u mnogim oblastima.

Sagovornici su zaključili da bi današnji sastanak trebalo da bude samo početak jačanja veza BiH i Izraela u narednom periodu, posebno u oblasti odbrane, IT sektora i modernih tehnologija, kao i uspostavljanjem direktne saradnje između resornih kompanija.

Ivanić je informisao premijera Izraela o želji BiH da se, u okviru kompletnog regiona, pridruži Evropskoj uniji i o koracima koji joj predstoje na tom putu.

Tokom razgovora sagovornici su razmijenili iskustva u načinu rješavanja konflikata u regionu, kao i u sprovođenju ekonomskih reformi.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH  Mladen Ivanić razgovarao je o aktuelnim političkim prilikama i stanju bezbjednosti i s ministrom odbrane Izraela Avigdorom Libermanom.

Ivanić i Liberman saglasili su se da dvije zemlje imaju otvorenu mogućnost saradnje u oblasti odbrane.

Ivanić je posjetio i Hebrejski univerzitet u Јerusalimu.

Rukovodstvo Univerziteta i naučni radnici predstavili su predsjedavajućem Predsjedništva BiH rezultate u razvoju novih tehnologija, automobilskoj industriji i istraživačkom sektoru.