latinica  ћирилица
15/03/2017 |  15:09 ⇒ 15:33 | Autor: RTRS

Šarović: O akcizama na jednoj od narednih sjednica SM BiH

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović rekao je danas da će pitanje izmjena i dopuna Zakona o akcizama BiH vjerovatno biti predmet razgovora na jednoj od narednih sjednica Savjeta ministara BiH.
Mirko Šarović - Foto: RTRS
Mirko ŠarovićFoto: RTRS

- Akcize na naftu i naftne derivate nisu bili na današnjoj sjednici Savjeta ministara BiH. Da li će to podržati SDS ili neka druga stranka - treba pitati stranačko rukovodstvo - rekao je Šarović novinarima u Sarajevu.

On je uvjeren da će Savjet ministara BiH uraditi dio posla koji se od njega očekuje i napominje da će isti zakon, koji je već dva puta bio na sjednici, ponovo uputiti u parlamentarnu proceduru.

- Mislim da to nije problem, nego je problem raspodjele tih sredstava i nekih drugih akata koji bi trebalo da definišu koliko će ovog novca ubranog od dodatnih akciza pripasti jednom ili drugom entitetetu - rekao je Šarović.

On je naveo da sam zakon ima par članova koji određuju da će biti uvedena dodatna akciza 0,15 KM po litru goriva.

- Entiteti će da dogovore raspodjelu. To je taktika kada ne možemo odmah da se dogovorimo da idemo u usvajanje zakona, a ono najvažnije, ko će koliko para da dobije, dogovarati kasnije - dodao je Šarović.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović saopštila je juče nakon sjednice Fiskalnog savjeta BiH u Istočnom Sarajevu da je postignuta potpuna saglasnost o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama BiH.

Izvor: SRNA