latinica  ћирилица
15/03/2017 |  15:33 ⇒ 18:05 | Autor: RTRS

Načelnici opština sarajevsko romanijske regije o projektima zapošljavanja (VIDEO)

U Palama je održan sastanak predstavnika Republičkog Zavoda za zapošljavanje, sa načelnicima opština sarajevsko romanijske regije.
Pale - sastanak o zapošljavanju - Foto: RTRS
Pale - sastanak o zapošljavanjuFoto: RTRS

Razgovarano je o primjeni projekata zapošljavanja, kako bi sredstva izdvojena za ovu namjenu bila što bolje iskorišćena. Svi su saglasni da je programima zapošljavanja potrebno ohrabriti mlade ljude da ostanu na ovim prostorima.

U sarajevsko romanijskoj regiji trenutno je 15.000 nezaposlenih što je sedam odsto manje u odnosu na prethodnu godinu i taj trend je u porastu. Zavod za zpošljavanje RS za ovu godinu obezbijediće znatna sredstva za programe zapošljavanja.

"Deset miliona će obezbijediti Zavod, šest miliona za regresno vraćanje doprinosa i šest miliona KM od Svjetske banke. To je ukupno 22 miliona za ovu godinu", istakao je Miroslav Vujičić, dorektor Zavoda za zapošljavanje RS.

Lokalne zajednice imaju dobru saradnju sa Zavodom za zapošljavanje i današnji sastanak je prilika da se efikasno iskoordinira raspodjela sredstava namijenjenih programima zapošljavanja.

Kako je istakmuto na sastanku, opština Pale će dati 450.000 KM, a opština Istočna Ilidža 100.000 KM.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Miroslav Vujičić ovom prilikom dematovao je informacije da Zavod Poreskoj upravi duguje sedam miliona maraka. Kako kaže, riječ je o tehničkoj greški na sofveru i u toku je usklađivanje kartica Zavoda i poreske uprave.