latinica  ћирилица
16/03/2017 |  13:35 ⇒ 17:39 | Autor: RTRS

Pucnjava na koledžu u Francuskoj, troje ranjenih

Sedamnaestogodišnji đak upao je u srednju školu u južnom francuskom gradiću Gras i ranio direktora. Јoš dvije osobe ranjene, pet "u stanju šoka". Uhapšen napadač, koji je bio naoružan sa dva pištolja i dvije ručne bombe. Policija provjerava da li je imao pomagača.
Škola u Francuskoj (foto:twitter.com) -
Škola u Francuskoj (foto:twitter.com)

Kako je navedeno, uhapšeni "izgleda da nije od ranije poznat policiji", prenose svjetske agencije, citirajući jedan izvor iz policije.

"Јedan je uhapšen, a drugi je pobjegao. Zavladala je panika i učenici su potražili utočište u obližnjem supermarketu", naveo je taj izvor.

Portparol francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova Pjer-Anri Brande rekao je da su tri osobe ranjene, a pet "u stanju šoka". Prethodno je saopšteno da je osam ljudi ranjeno.

Napadač je uhapšen, a policija provjerava da li je imao pomagača.

"Prvi nalazi istrage sugerišu da je gledao video-snimke o masovnim ubistvima u američkom stilu", naveo je Brande.

Lokalne vlasti su ranije objavile da se ne radi o terorističkom napadu već o incidentu u vezi sa dvojicom učenika škole.

Policija je navela da je napadač upao u školu "Tokvil" i otvorio vatru, ranivši troje ljudi, pri čemu je jedan čovjek uhapšen, a za drugim se traga.

Francuska vlada je ranije danas putem aplikacije za mobilne telefone uputila upozorenje na teroristički napad, a lokalne vlasti gradića, koji se nalazi na oko 40 kilometara od Nice, savjetovale su putem Tvitera stanovništvo da ne izlazi iz domova.

Blokiran je pristup svim školama u Grasu.

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Bernar Kaznev prekinuo je posjetu području sjeverne Some zbog ove pucnjave, kao i pisma-bombe koje je ranije danas eksplodiralo u kancelarijama MMF-a u Parizu.