latinica  ћирилица
16/03/2017 |  20:09 | Autor: RTRS

Hrvatska: Motor "miga" se ugasio usred leta

Motor "miga 21" Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva iznenada se ugasio tokom leta u srijedu, nezvanično saznaje "Dnevnik Nove TV" iz pouzdanih izvora, a tragedija je izbjegnuta samo prisebnošću pilota koji je uspio da ga ponovo upali i sigurno sleti u bazu na Plesu.
Hrvatski mig 21 - Foto: Wikipedia
Hrvatski mig 21Foto: Wikipedia

Incident se dogodio na letu iznad Brodsko-posavske županije, a u trenutku kada je motor "miga 21" prestao da radi, preko radio-veze se čulo: "Pada kao cigla!", piše hrvatski Јutarnji list.

U Ministarstvu odbrane nisu potvrdili ali ni demantovali gašenje motora, već kažu samo da se dogodio "jedan tehnički problem".

"Možemo da potvrdimo da se dogodio jedan tehnički problem na vazduhoplovu tokom leta, nakon čega se vratio u vazdušnu bazu na Plesu. U ovom trenutku još uvijek se obavljaju svi potrebni tehnički pregledi kako bi se utvrdilo zbog čega je došlo do toga", navedeno je u odgovoru sektora za odnose s javnošću MORH-a.

Iako je prethodno najavljeno da će "migovi" Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva letjeti ove nedjelje od ponedjeljka do petka, danas ipak nisu letjeli, javlja Dnevnik Nove TV.

Taj incident se događa u sjenci izvještaja Mirka Šundova, načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, o velikim problemima upravo "migova", odnosno da od njih 12 lete tek četiri.

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović rekla je da je ono što je vidjela u tom izvještaju prilično zabrinjavajuće.

Izvor: Agencije