latinica  ћирилица
17/03/2017 |  13:29 ⇒ 17:54 | Autor: RTRS

Studenti iz Kosovske Mitrovice u posjeti NSRS

Oko 80 studenata Pravnog fakulteta u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici u okviru posjete Banjaluci boravili su u Narodnoj skupštini Republike Srpske.
Studenti iz Kosovske Mitrovice u NSRS - Foto: RTRS
Studenti iz Kosovske Mitrovice u NSRSFoto: RTRS

Studente je sa sa istorijatom, organizacijom i načinom odlučivanja u parlamentu radom i organizacijom parlamenta upoznao potpredsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić.

Posjeta studenata je dio nastojanja Narodne skupštine da poveća sopstvenu transparentnost prema javnosti.

"Narodna skupština je mjesto koje prezentuje naše demokratske potencijale, ustavni kapacitet", istakao je potpredsjednik parlamenta Srpske, Nenad Stevandić. Stevandić je dodao i da je “način na koji mi sarađujemo pogotovo sa populacijom iz vlastitog naroda, onima koji su ugroženi na Kosovu, nama služi kao orjentir za budućnost da pomognemo njima, a da srpiječimo da se slična ugrožavanja prava dogode nama".

Posjeta studenata Pravnog fakulteta u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici, dio je mobilizirajućeg projekta banjalučkog pravnog fakulteta - “Glas prava u praksi, specijalne i paralelne veze".

"Unazad godinu i po dana ugostili smo oko 300 studenata iz Republike Srpske i Srbije u državotvornim ustanovama Republike Srpske i na Pravnom fakultetu" - istakao je predsjednik Studentskog saveza Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, Mile Aljetić.

"Cilj ovog projekta je međusobno druženje i upoznavanje studenata iz Kosovske Mitrovice, odnosno sa Kosova i Metohije i iz Republike Srpske", rekao je Ivan Verijević predsjednik Studentskog parlamenta Pravnog fakulteta u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici.

"Meni i mojim kolegama je velika čast što se danas nalazimo ovdje i ovih dana, zahvalnu smo Studentskom savezu Pravnog fakulteta. Oduševljeni smo gradom" - istakla je Milena Petković, studentkinja Pravnog fakulteta u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici.