latinica  ћирилица
17/03/2017 |  20:07 | Autor: RTRS

Određen redoslijed predsjedničkih kandidata za izbore u Srbiji

U trku za predsjednika Srbije ulazi 11 kandidata, a njihov redoslijed na glasačkom listiću određen je večeras javnim žrijebom u Republičkoj izbornoj komisiji.
Beograd - Foto: RTRS
BeogradFoto: RTRS

Redni broj jedan na glasačkom listiću pripao je Saši Јankoviću, kandidatu grupe građana "Za Srbiju bez straha", broj dva - kandidatu grupe građana "Moramo bolje" Vuku Јeremiću, a tri - kandidatu Narodnog slobodarskog pokreta Miroslavu Paroviću.

Na broju četiri je predsjednik pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović, broj pet je kandidat grupe građana "Ljubiša Preletačević Beli, Beli - Samo jako" Luka Maksimović.

Kandidat Aleksandar Vučić, koga je predložila vladajuća većina /SNS-SPS-SDPS, ЈS, PUP, PS, SPO, PSS, SVM/ je redni broj šest.

Redni broj sedam je kandidat Srpskog pokreta "Dveri" Boško Obradović, na broju osam je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, a deveti je kandidat Demokratske stranke Srbije /DSS/ Aleksandar Popović.

Na broju 10 je predsjednik opštine Čajetina Milan Stamatović, koga je predložila grupa građana "Za zdravu Srbiju", a na posljednjem 11. mjestu je predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

Žrijebanje je direktno prenosila Radio televizija Srbije /RTS/.

Žrijeb je sproveden na sjednici RIK-a, na kojoj je pravo prisustva imao i po jedan predstavnik svakog predlagača kandidata.

Republička izborna komisija je za predsjedničke izbore koji su zakazani za 2. april ranije potvrdila 11 kandidata.

Izvor: SRNA