latinica  ћирилица
18/03/2017 |  11:34 ⇒ 12:23 | Autor: RTRS

Ružičić: Potreban jedinstven stav o podnošenju tužbe protiv Hrvatske

Načelnik opštine Јezero Snežana Ružičić ocijenila je da bi sve zapadnokrajiške opštine trebalo da imaju jedinstven stav o pitanju podnošenja tužbe protiv Hrvatske za velike srpske žrtve i višemilionska materijalna razaranja u proteklom ratu.
Snežana Ružičić (foto: Fokus.ba) -
Snežana Ružičić (foto: Fokus.ba)

"Mišljenja sam da načelnici opština ove regije treba da što prije održe sastanak i dogovore se o budućim koracima. Smatram da ne treba ići sa pojedinačnim tužbama", izjavila je Ružičićeva Srni.

Prema njenim riječima, pravda treba da bude zadovoljena, jer će tada biti bolji uslovi za mirniji život na ovim prostorima.

U opštini Јezero u proteklom ratu zapaljeno je više od 50 odsto kuća, razoreni su privredni i vjerski objekti, a škola devestirana.

Načelnik opštine Drvar Goran Broćeta rekao je nedavno Srni da BiH treba da tuži Hrvatsku za agresiju u proteklom ratu, jer je vojska te zemlje počinila stravične zločine nad srpskim stanovništvom u zapadnokrajiškim opštinama.

Broćeta je istakao da se zapadnokrajiške opštine ni 22 godine od završetka ratnih sukoba ne mogu oporaviti od štete koju su počinile hrvatske vojne snage.

Predstavnici institucija i Boračke organizacije Republike Srpske saglasni su da BiH treba da tuži Hrvatsku za agresiju, nakon saopštenja SDA da je Zagreb samoinicijativno planirao i izvodio vojne akcije u BiH.

Izvor: Srna