latinica  ћирилица
18/03/2017 |  18:41 ⇒ 19/03/2017 | 14:20 | Autor: RTRS

Mirjanić: Nastavak isplate podsticaja naredne sedmice (VIDEO)

Isplata podsticaja poljoprivrednicima biće nastavljena u ponedjeljak, potvrdio je resorni ministar Stevo Mirjanić. Dobre vijesti poljoprivrednicima u Srpcu. Kroz koncesiju i zakup dobiće više obradivih površina.
Stevo Mirjanić - Foto: RTRS
Stevo MirjanićFoto: RTRS

Opštinska uprava Srpca već sprovodi proceduru raspodjele zemljišta u zakup. Resorno ministarstvo je najavilo da bi dodatne obradive površine mogle biti dodijeljene poslije revizije do sada datih koncesija.

- Dogovorili smo se da se napravi revizija korištenja zemljišta pod koncesijom i da se sa onim koncesionarima koji ne izvršavaju odredbe ugovora raskine koncesija i to zemljište dodijeli opštini - rekao je ministar Mirjanić.

Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević je rekao da je po pitanju zakupa zemljišta u toj opštini napravljen iskorak kako bi se taj posao završio.

On je naveo da je u opštinu stiglo ukupno 98 aplikacija za koncesiju ili zakup zemljišta.

Osim zemljišta u opštini Srbac, poljoprivrednici poslije juče uplaćenih 10,4 miliona KM mogu naredne sedmice očekivati nastavak isplate sredstava podsticaja ostvarenih u prošloj godini.

- Ostalo je još 19 miliona KM za isplatu i mislim da ćemo već sledeće sedmice dio sredstava obezbjediti za isplatu - rekao je Mirjanić.

Mirjanić je najavio da će uskoro za sanaciju savskog nasipa u opštini Srbac biti uloženo 2,7 miliona KM i 1,8 miliona KM za sanaciju ruševnih obala rijeke Vrbas.