latinica  ћирилица
21/03/2017 |  18:12 | Autor: RTRS

U Bijeljini promovisani studijski programi Univerziteta u I. Sarajevu

Promotivna kampanja "Izaberi Srpsku – Izaberi Univerzitet u Istočnom Sarajevu" održana je danas u Bijeljini, koja u šest srednjih škola ima 4.200 učenika.
Univerzitet u I. Sarajevu - Foto: RTRS
Univerzitet u I. SarajevuFoto: RTRS

Promociju studijskih programa na 15 fakulteta i dvije akademije u okviru Univerziteta u Istočnom Sarajevu članovi Unije studenata održali su učenicima završnih razreda u Poljoprivrednoj i medicinskoj školi u Bijeljini.

Budućim studentima su rekli da su značajna sredstva uložena u modernizaciju laboratorija i IT opreme na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, čime je omogućena praktična primjena znanja i dat zamah razvoju nauke.

Promotivna kampanja upisa na studijske programe prvog ciklusa studija Univerziteta u Istočnom Sarajevu traje od 20. februara do 1. aprila, a predstavnici Unije studenata Republike Srpske, Univerziteta i Studentskog parlamenta Univerziteta će se u ovom periodu obratiti učenicima 39 srednjih škola u 27 opština i gradova u istočnom dijelu Republike Srpske, kao i distrikta Brčko.

Cilj kampanje je da se 9.000 učenika trećih i završnih četvrtih razreda četvrtog stepena upozna o mogućnostima studiranja na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu i da se mladi zadrže u Republici Srpskoj.

Izvor: Srna