latinica  ћирилица
22/03/2017 |  10:28 ⇒ 13:53 | Autor: RTRS

"Praznik": Predložen jednomjesečni pritvor za 18 uhapšenih

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Kantonalnom sudu određivanje jednomjesečnog pritvora za 18 lica uhapšenih u akciji "Praznik" koja su osumnjičena za proizvodnju i trgovinu drogom.
Tužilašvo KS - Foto: klix.ba
Tužilašvo KSFoto: klix.ba

Pritvor im je određen zbog opasnosti da će uticati na svjedoke, prikriti dokaze ili ponoviti krivično djelo.

Uhapšeni se sumnjiče za više krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala, neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, te posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

Pritvor je predložen za Adisa Mirvića, Fadila Aljovića, Amara Sabitovića, Harisa Hadžića, Armina Altoku, Nijaza Zahirovića, Aldina Smajića, Farisa Bajrića, Nihada Bakala, Seada Numanovića, Rejhana Hujića, Hidajeta Hamzića, Anela Sejfovića, Јasminu Krzić, Elvira Gušu, Samira Serdarovića, Adnana Isakovića i Ismira Gujića.

Kantonalno tužilaštvo predložilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje pritvora i raspisivanje potjernice za osumnjičenim Mujom Trakom koji se nalazi u bjekstvu.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ pretresli su u ponedjeljak, 20. marta, stambene, poslovne i pomoćne objekte na 34 lokacije u ovom kantonu i uhapsili 26 lica osumnjičenih da su u proteklom periodu počinila više krivičnih djela organizovanog kriminala u vezi sa proizvodnjom i trgovinom droge.

Prilikom pretresa, u akciji pod kodnim nazivom "Praznik" pronađena je i oduzeta veća količina droge, opreme za proizvodnju i preprodaju droge, mobilnih telefona, računarske opreme, novca, vatrenog oružja, municije, eksplozivnih naprava, dokumentacije i jedan putnički automobil.

Izvor: SRNA