latinica  ћирилица
24/03/2017 |  14:13 ⇒ 20:56 | Autor: RTRS

Izručena "žena-monstrum": Elfeta Veseli predata pravosuđu BiH! (FOTO/VIDEO)

Švajcarske vlasti izručile su Bosni i Hercegovini Elfetu Veseli, osumnjičenu za monstruozno ubistvo 12-godišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića, iz Donje Kamenice kod Zvornika. Sudija za prethodni postupak odlučiće još večeras da li će biti zadržana u pritvoru.
Elfeta Veseli izručena BiH - Foto: SRNA
Elfeta Veseli izručena BiHFoto: SRNA

Nakon 25 godina, Elfeta Veseli trebalo bi konačno da odgovara za monstruozno ubistvo 12-godišnjeg Slobodana Stojanovića iz sela Donja Kamenica kod Zvornika.

Žena monstrum, kako su o Elfeti Veseli zvanoj Hosovka, kazivali njeni saborci, nakon više od dvije decenije ponovo je na mjestu zločina – u BiH.

U sudnicu – na ročište za određivanje pritvora, uvedena je s lisicama na rukama. Kratko je prozborila kako nema ništa s djelom koje joj se na teret stavlja.

Pozvala se i na kako kaže "bosanske novine" koje su prethodnih sedmica i mjeseci u maniru dokazanih spin majstora, između ostalog objavljivale njene i izjave braće joj, kako Elfeta uopšte nije bila vojno angažovana.

Elfeta Veseli izručena BiH (Foto: RTRS)

Demantuju je, u svojim iskazima saborci – pripadnici formacije Sakiba Halilovića KIBETA, pod čijom je neposrednom komandom zločin nad dječakom Slobodanom, i počinila.

Podsjetimo sa nepunih 12 ljeta, u junu 92. godine, pred nadolazećim zločincima, Slobodan je sa sestrom i roditeljima, pobjegao kod kumova u zaselak DŽenarike kod Zvornika.

No u rodnoj Kemnici zaboravio je zavezanog psa Lesija. Nevina dječija ljubav prema ljubimcu otrgla ga je iz sigurnog utočišta. U trku prema selu da spase psa, uletio je pravo u ruke onima koji su po Kamenici već ubijali i uništavali sve što je srpsko preostalo.

Elfetini saborci, a najmanje dva čija je imena u sudnici saopštio tužilac Miroslav Јanjić, kazivali su kako je Slobodan zarobljen. Kako je u zarobljeništvu bio nekoliko dana. I kako ga je nekolicina vojnika, među kojima i komandir formacije Sakib Halilović, tukla i maltretirala. Presudila je Elfeta. I to svirepo, o čemu je svoj iskaz dao i zaštićeni svjedok, Elfetin saborac i očevidac ubistva.

Zvjersko iživljavanje nad nedužnim dječakom posmatrao je, tvrdi, sa udaljenosti od svega 7 do 10 metara. Godinu kasnije u julu 93. - unakaženo Slobodanovo tijelo bez odjeće, odsječenih prstiju, polomljenih ekstremiteta i nasilno izvađenih zuba pronađeno je u masovnoj grobnici u Novom selu.

 

Elfeta Veseli izručena BiH (Foto: RTRS)

"Trbuh je bio otvoren u obliku krsta. Imali smo povredu u vidu odsijecanja jedne ušne školjke. Posjekotine u predjelu glave, prostrelna rana"... nabraja Slobodanove rane patolog Zoran Stanković.

Dvanaestogodišnji mučenik sahranjen je na groblju u Drinjači. Kasnije pored njega i roditelji mu Desa i Ilija – presvisli od bola rana svog jedinca.

Žena monstrum sve do septembra prošle godine, kada je uhapšena, slobodno je živjela u Švajcarskom Nušetelu. Svjedoci njene monstruoznosti, Bosnom još slobodno kroče.

Hoće li i njih stići kazna za muke nevinog dvanaesgodišnjaka!? I da li je među njima i osoba koja je danas ekspresno i “velikodušno” Elfeti ponudila smještaj i ishranu, u slučaju da do podizanja optužnice, bude puštena na slobodu. Јer osumnjičena zločinka bliže rodbine u BiH ili nema ili već odavno nije u kontaktu s njima.