latinica  ћирилица
25/03/2017 |  16:28 ⇒ 20:27 | Autor: RTRS

Humanitarna akcija "Srcem za Sofiju" odjeknula širom Srpske i dijaspore (VIDEO)

Humanitarna akcija "Srcem za Sofiju" koju provodi humanitarna organizacija "Budimo ljudi" iz Banjaluke, odjeknula je širom Srpske i dijaspore.
"Srcem za Sofiju" - Foto: ilustracija
"Srcem za Sofiju"Foto: ilustracija

Svakodnevno se brojni građani, organizatori raznih kulturnih, sportskih i drugih događaja javljaju sa željom da prikupljeni novac doniraju za liječenje trogodišnje Sofije Mićević koja boluje od leukemije, a kojoj je jedina nada tretman Te ćelijama u bolnici u američkom gradu Baltimor.

Potrebna suma od 270.000 dolara izgleda još daleko, ali nije nedostižna. Brojni komentari podrške na fejsbuk stranicama akcije daju elana i Sofijinoj porodici i volonterima da daju sve od sebe kako bi novac što prije bio prikupljen.

Ministarstvo zdravlja odobrilo je uplatu od 200.000 maraka na Sofijin račun, Kabinet predsjednika Srpske 20.000 dolara, a uplate pojedinaca i pravnih lica svakodnevno stižu što na Sofijin račun, tako i na podračun Humanitarne organizacije  "Budimo ljudi" otvoren na njeno ime.

U toku je i snimanje za promo spot za mtel humanitarni broj koji će biti aktivan od 1. aprila. Koordinatorka akcije Daniela Ratešić ističe da je svaka inicijativa prikupljanja novca dobrodošla.

Akciji su se pridružili članovi Padobranskog kluba iz Banjaluke, brojni muzičari, fotografi, Kinološki savez RS, brojni privrednici, studenti i djeca koji, svako na svoj način pokušavaju da pomognu Sofiji.