latinica  ћирилица
25/03/2017 |  18:16 | Autor: RTRS

Višegrad: Požari na više lokacija

Na području opštine Višegrad u protekla 24 časa zabilježeno je 15 manjih i većih požara nastalih usljed paljenja livada i korova na više različitih lokacija, rečeno je Srni u Vatrogasnoj jedinici Višegrad.
Požar - Foto: SRNA
PožarFoto: SRNA

"Pričinjena šteta je velika, a uzrok požara je ljudski faktor bez sumnje. Nije rijetkost da višegradski vatrogasci imaju po šest intervencija dnevno", istakao je komandir Vatrogasne jedinice Višegrad Željko Milošević.

On je istakao da Vatrogasna jedinica ulaže vanljudske napore da sve sanira, ali da se ne može u isto vrijeme na sve stići.

"Veliku pomoć nam pruža ekipa iz Šumskog gazdinstva `Panos` koja gasi sa nama. Apelujem na građane da obrate maksimalnu pažnju dok uređuju livade", rekao je Milošević.

Šef Radne jedinice Elektrodistribucije Višegrad Radojko Stašević rekao je da su ekipe elektrodistribucije svakodnevno na terenu.

"Usled požara znatno je oštećeno oko 50 stubova elektro mreže, zbog čega jedan broj domaćinstava nema električnu energiju", rekao je Stašević.

On je dodao da su drveni stubovi karakteristični zato što su suvi, lako se zapale i uglavnom ih sve moraju mijenjati.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević uputio je apel građanima da vode računa prilikom uređenja, kako ne bi dolazilo da požara.

"Molim sve one koji dolaze vikendom u svoja sela da kontrolišu požar, i kada odlaze nazad da ne ostavljaju vatru jer zbog nekontrolisanog paljenja livada postoji opasnost da budu ugrožena domaćinstva i materijalna dobra", rekao je Đurević.

Izvor: Srna