latinica  ћирилица
27/03/2017 |  10:30 ⇒ 20:40 | Autor: RTRS

Banjaluka- Za dječije igralište u Boriku 60.000 KM (VIDEO)

Sadnjom drveta lipe ispred Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" počelo je proljećno uređenje Banjaluke. Tokom ove akcije biće postavljeni kontejneri u svim mjesnim zajednicama u koje će građani moći odlagati kabasti otpad, koji će se besplatno odvoziti.
Banjaluka - Borik (foto: pressrs.ba) -
Banjaluka - Borik (foto: pressrs.ba)

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić potpisao je danas sa direktorom Mikrokreditnog društva Mikrofin Mladenom Bosnićem ugovor o izgradnji dječijeg igrališta u naselju Borik, vrijedan 60.000 KM. Igralište bi trebalo da bude završeno do Dana grada, 22. aprila.

Igralište će biti izgrađeno u Bulevaru Živojina Mišića, kod Osnovne škole "Branko Ćopić".

- Ova lokacija je posebno interesantna, jer su u proteklih godinu-dvije vođene građanske inicijative da to ostane površina za djecu i zabavno-rekreativan sadržaj. Grad je to svojevremeno na Skupštini i prihvatio - rekao je Radojičić.

On je podsjetio da se ovaj projekat realizuje u okviru akcije sa društveno odgovornim preduzećima, te istakao da će se rezultati tek primijetiti u gradu.

- Riječ je o velikim ulaganjima, da bi Grad realizovao sve te projekte trebalo bi dugo vremena da se obezbijede milionska sredstva za to - rekao je Radojičić.

On je najavio da će gradski projektni tim nastaviti u narednim sedmicama da dogovara sa ostalim društveno odgovornim kompanijama realizaciju ovog projekta.

Bosnić je naveo da Mikrofin ove godine obilježava 20 godina rada, koje su obilježila učešća u mnogobrojnim društveno odgovornim projektima.

- Zadovoljstvo nam je da smo ove godine u prilici da našim najmlađim sugrađanima Banjaluke doniramo lijepo i savremeno igralište, koje će biti u skladu sa svim standardima za bezbjednost djece - rekao je Bosnić.

On je dodao da ovo preduzeće ima u planu da u još pet gradova u BiH donira dječija igrališta, te izrazio nadu da će s tim obradovati mališane u tim sredinama.

Izvor: RTRS/SRNA