latinica  ћирилица
27/03/2017 |  15:39 ⇒ 17:25 | Autor: RTRS

Modriča dobija novu pijacu (VIDEO)

U Modriči je počela rekonstrukcija i dogradnja nove pijace,u vrijednosti skoro 300.000 KM. Kako najavljuju iz "Komunalca", u čijem je vlasništvu pijaca, biće to savremen objekat. Modrička zelena pijaca izgrađena je prije šest decenija i ovo su prvi značajniji radovi od tada.
Modriča - nadogradnja tržnice - Foto: RTRS
Modriča - nadogradnja tržniceFoto: RTRS

Nova pijaca u Modriči biće na površini od 2600 m2, od toga će 800 m2 biti natkriveni dio, a 110 m2 je zatvoreni prostor, u kojem će biti prodavani mliječni i mesni proizvodi, zatim prostorije za inspekciju, pijačnu upravu, toalet. Nova pijaca će biti mali ekonomski centar, kažu u komunalnom preduzeću.

- Biće više reda u pijaci, biće čistije, neće biti vjetra i prašine. Ova pijaca će redovno da se pere i održava, biće to jedan savremeni objekat - navodi Živko Lazić, predsjednik Upravnog odbora AD Komunalac.

Novoj natkrivenoj pijaci najviše se raduju prodavci, a posebno voća i povrća. Kažu, imaće više prostora za bolje skladištenje robe i neće više kisnuti .

- Dobar je potez gradnja pijace, uslovi i higijena biće bolji - kaže Mićo Kecman, prodavač voća i povrća.

Građani sa nestrpljenjem očekuju završetak radova, jer, kažu, pijaca nije samo mjesto za prodaju hrane nego i mjesto na kojem se ljudi rado okupljaju.

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji pijace trajaće 60 dana. Novi, svremeni i funkcionalni izgled pijace očekuje kupce ne samo iz Modriče, nego i iz susjednih opština. Do tada pijaca je izmještena na sportski poligon iza Srpskog kuturnog centra.